Bakan yardımcısından Instagram'ın kapatılmasına 'terör' yanıtı

 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili, "Terör örgütleri istediği paylaşımı yapıyor ve görmezden geliniyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Bilişim 500 Araştırması" töreninde yaptığı konuşmada erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram ile ilgili konuştu.

AA'nın aktardığına göre Sayan, "Sosyal medya her ne kadar ilk başlarda bilgilenme, haber alma, eğlence ve sosyalleşmek için kullanmak adına ortaya çıkmış gözükse de günümüzde insanlar üzerinde adeta tahakküm kurabilme, insanları yönlendirme, kişisel hak ve özgürlüklerin bir yandan insanları kendini ifade edebildiği bir ortam olurken bir yandan da bu küresel şirketler açısından insanları özellikle belirli bir yönlendirmenin adeta bir aracı haline geldiğini hep birlikte görüyoruz" dedi.

'MAHKEME KARARLARININ BİLDİRİLMESİNE RAĞMEN DEVAM EDİYOR'

Sosyal medya şirketlerinin bulunduğu ülkelerin yasalarına ve kanunlarına uymaları gerektiğini söyleyen Sayan, "Biz özellikle bazı sosyal medya şirketlerinin birçok uyarıya rağmen terör örgütlerinin istediği paylaşımı yapabilmeleri, bu paylaşımların görmezden gelindiği, bu konudaki rahatsızlıklarımızı, mahkeme kararlarının bildirilmesine rağmen devam ettiğini hep birlikte gördük" diye konuştu.

Sayan, 'tüm şirketler bulundukları ülkelerin yasalarına uyduğu sürece kendilerinin de onların önünü açacaklarını ve çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

(ANADOLU AJANSI)