Bakan Yerlikaya'dan Narin Güran açıklaması: Çok geçmeden açıklığa kavuşacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Narin Gürann soruşturmasına ilişkin "Devlet olarak hassasiyetli çok duygusal bir kararlılık var" dedi eleştirilere tepki gösterdi: Bu olayı bile kullanmaları haksızlık.

Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Bağlar'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dereye gizlenmiş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasına ilişkin konuştu.

Bakan Yerlikaya A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma hakkındaki soruya yanıt veren Yerlikaya, "Sürecin geldiği noktada çok fazla zaman geçmeden açıklığa kavuşacağına inanıyorum" dedi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması özetle şöyle:  

"Millet olarak çok büyük üzüntü duyduk. Kızımızın mekanı cennet olsun. Tekrarının olmaması için dua ediyoruz. Bu olay pek çok zaman diliminde anlatılacaktır. Toplum olarak almamız gereken pek çok dersler var.

Sürecin geldiği noktada çok fazla zaman geçmeden bu noktanın açıklığa kavuşacağını düşünüyorum. Medya da üzerine düşen sorumluluğu ziyadesiyle yaptı.

Yetkili ağızdan söylenen her söz masaya yatırılıyor. Süreci Adalet Bakanlığımız paylaşıyor. Üzerine düşen vazifeyi yaptı. Fazla bir vakit geçmeden bu iş açıklığa kavuşturulacak.

Devlet olarak hassasiyetli çok duygusal bir kararlılık var.

Hal böyleyken birileri bu olayı bile siyasi rekabet olarak kullanmaya çalışmalarını büyük bir haksızlık olarak görüyorum ve onlara yakıştırmıyorum. Bu canilerin ceza alacağını hep beraber göreceğiz"

(HABER MERKEZİ)