Bakanlar tek tek istifa etti: Zelenskiy'den 'kabine' açıklaması

Kabinedeki değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, hükümetin 'yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğunu' söyledi.

Abone ol

DUVAR - Ukrayna'da dün beş bakanın istifa etmesinin ardından bu sabah Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da istifa mektubunu parlamentoya sundu. Kuleba, Rusya ile savaşın başladığı Şubat 2022'den beri Kiev'in Batı ile ilişkilerini yönetti, başta kısa menzilli savunma ekipmanları ile sınırlı olan ancak sonra F-16 savaş uçaklarına kadar genişleyen silah yardımı müzakerelerine katıldı.

Kabinedeki değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Sonbahar Ukrayna için oldukça önemli olacak. Devlet kurumları yeniden yapılandırılmalı ki ihtiyacımız olan sonuçları elde edelim" dedi. Hükümetin 'yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğunu' söyleyen Zelenskiy, Kuleba'nın istifası sorulunca, "Yeni bir enerjiye ihtiyacımız var ve bu adımlar devleti çeşitli alanlarda güçlendirmekle ilgili" açıklamasını yaptı.

Zelenskiy'nin partisinden milletvekili David Arakhamia "yenilenme sürecinin" henüz tamamlanmadığını, kabinenin yarısının değişeceğini belirtmişti. Dün istifasını sunan isimler arasında stratejik endüstriler ile adalet bakanları da vardı. Ayrıca işgal altındaki toprakların entegrasyonu ve Avrupa-Atlantik ilişkilerinden sorumlu başbakan yardımcıları da görevlerinden ayrıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)