Bakanlık, 'Şimşek toplantıyı terk etti' iddiasını yalanladı

Mehmet Şimşek'le ilgili istifa iddialarına yol açan toplantının Beştepe'de yapıldığı ileri sürüldü. İddiaya göre Mehmet Şimşek toplantıyı terk etti. Hazine Bakanlığı ise iddiayı yalanladı.

Abone ol

DUVAR - Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediği ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından güçlükle ikna edildiği iddiası iktidar tarafından yalanlansa da kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Şimşek'i kızdıran toplantıyla ilgili iddiaları yazdı

Erol Mütercimler, Youtube kanalında yaptığı programda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediğini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın araya girerek, güçlükle ikna ettiğini söylemişti. Mütercimler, Mehmet Şimşek'in tepkisini çeken olayın zenginlerin 600 milyar dolarlık vergi borcunun silinmesi olduğunu öne sürmüştü.

Mütercimler'in iddiası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Cevdet Yılmaz tarafından yalanlandı. Gazete Pencere yazarı Nuray Başaran ise Şimşek'in Beştepe'de yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarının katıldığı bir toplantıyı terk etttiğini, istifa iddialarının da bu toplantıdan sonra gündeme eldiğini aktardı. 

'BEN SÖYLEYECEĞİMİ SÖYLEDİM' DEYİP TOPLANTIYI TERK ETTİ

Başaran'ın 'Mehmet Şimşek krizi neden çıktı?' başlıklı yazı özetle şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ekonomi başlıklı toplantıda, hem gelinen noktanın değerlendirildiği hem de TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasından sonra gündeme alınması planlanan ikinci ekonomi paketinin görüşüldüğü belirtiliyor.

Bu toplantıya, Şimşek’in çalışmaktan pek hoşlanmadığı Cumhurbaşkanlığındaki ekonomi danışmanlarının da katılarak uygulanan politikalar konusunda eleştirilerde bulundukları iddia edildi. Şimşek’in eleştirilere yanıt vermek yerine, 'Ben söyleyeceğimi söyledim, siz kendi aranızda değerlendirin' diyerek toplantıdan ayrıldığı öne sürülüyor. Bu gergin toplantının kulislere Şimşek’in istifaya hazırlandığı şeklinde yansımış olabileceği de AKP içinde konuşulanlar arasında."

BAKANLIK YALANLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise söz konusu iddiayı yalanlayarak 'sabotaj' suçlamasında bulundu: 

"Ekonomi yönetimimizin uygulamakta olduğu programı sabote etmek amacıyla dedikodu ve yalan hikâye uydurma gayretinin başladığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle, kamuoyunun, kaynak belirtilmeden, ‘kulis’ adı altında ortaya atılan bu tür masa başı uydurma haberlere itibar etmemesi önem teşkil etmektedir. Bu tarz spekülatif içerikli haberler hakkında da hukuki haklarımız kullanılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

(ALINTI)