Balkonda güneş enerjisi üretimi hesaplı mı?

Balkon güneş enerjisi sistemleri giderek daha popüler hale geliyor. Kendi elektriğinizi üretmek para tasarrufu sağlayabilir. Peki bu yöntemin fiyat/performans ilişkisi nasıl? Nelere dikkat edilmeli?

DUVAR - Almanya'da plug-in (eklenti) solar sistemlerin kurulumunda adeta bir patlama yaşanıyor. Federal Enerji Ağı Ajansı'na göre, kayıtlı küçük solar sistemlerin sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yedi kattan fazla arttı.

Plug-in güneş enerjisi uzmanı Christian Ofenheusle DW'ye verdiği demeçte, "Pazar devasa boyutta. 2030 yılına kadar Almanya'da plug-in güneş enerjisi sistemlerinin sayısı 12 milyonu bulabilir" diyor. Bu furya devam ederse, yedi yıl içinde Almanya'daki her dört evden biri güneşten kendi elektrik enerjisini üretiyor olabilir.

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 7 kurumdan dolar tahmini: En iyi ihtimalle... Emeklilik sisteminde değişiklik geliyor: Yasa kalkacak mı?