Bankalar cuma günü kapalı

31 ilde bankalar cuma günü kapalı olacak. Bu illerde dört gün boyunca sokağa çıkma yasağı var.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Bankalar Birliğinden (TBB), sokağa çıkma yasağı nedeniyle bankaların çalışma düzenine ilişkin açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından 31 il için dört günlük yasak getirildiği hatırlatılan açıklamada,

"31 ilde 24 Nisan Cuma günü banka şubeleri kapalı olacaktır. Bu çerçevede, kısıtlama kapsamındaki 31 ilde yerleşik olan ve edimlerinin yerine getirilmesinin son günü 24 Nisan 2020 olan müşterilere, her türlü bankacılık işlemlerini ve edimlerini şube dışı kanalları kullanarak yerine getirilmesinin hatırlatılması veya müşterilerin edimlerinin 27 Nisan 2020'ye ötelenmesi hususlarında üyelerimize tavsiyede bulunulmasına karar verilmiştir."

Türkiye Katılım Bankaları Birliğinden (TKBB) yağılan açıklamada da sokağa çıkma kısıtlaması getirilen illerdeki banka şubelerine ilişkin karar hakkında yapılan açıklamada, şöyle denildi.

"İçişleri Bakanlığı'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında yayınladığı Sokağa Çıkma Genelgesi ile 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir. Genelge kapsamındaki illerde bulunan katılım bankası şubelerimiz hizmete kapalı olacak, diğer illerdeki şubelerimiz ise hizmet vermeye devam edecektir."

(ANKARA-AA)