Bankalarda bayram öncesi mesai uzatıldı

Bayram öncesi yapılacak ödemeler nedeniyle bankaların mesaisi yeniden 09.00-16.30 saatleri arasına çekildi.

Abone ol

DUVAR - Bankalarda bayram öncesi çalışma yoğunluğu arttı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ile diğer ödemelerin aksamadan gerçekleştirilebilmesi için bankaların çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi yönünde tavsiye kararı aldı. 

Buna göre bankalar, 6-11 Mayıs arasında 09.00-16.30 saatleri arasında hizmet verecek. Arife günü olan 12 Mayıs'ta ise saat 9.00-12.30 saatleri arasında bankalar açık olacak.

TBB'DEN AÇIKLAMA

TBB'den yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi hükümleri ve bakanlığın açıklamaları uyarınca 3-15 Mayıs'ta yapılacak emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemelerinin, salgın tedbirlerine uyulmak üzere yoğunluğun önüne geçilerek daha güvenli ve kolay şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla TBB Yönetim Kurulu tarafından şube çalışma saatlerine ilişkin böylesi bir tavsiye kararı alındığı ifade edildi. 

29 Nisan Perşembe günü başlayan 'tam kapanma' nedeniyle bankalar çalışma saatlerini 10.00-16.00 olarak yeniden düzenlemişti. (EKONOMİ SERVİSİ)