Banksy'nin 'Beyaz Saray Sıçanı' eseri 380 bin euroya satıldı

Banksy'nin en büyük eserlerinden olan 'Beyaz Saray Sıçanı' adlı duvar resmi açık artırmada 380 bin euroya satıldı. Eser, yeniden İngiltere'ye dönecek.

Abone ol

DUVAR -  İngiliz grafiti sanatçısı Banksy'nin kamusal alandaki en büyük çalışmalarından biri olarak bilinen "Whitehouse Rat" (Beyaz Saray Sıçanı) adlı duvar resmi, Hollanda'nın Zwolle kentinde düzenlenen bir müzayedede 380 bin Euro'ya satıldı. Richard Hessink Müzayede Evi'nde yapılan açık artırmada, Banksy'nin eserine en yüksek teklifi bir İngiliz'in verdiği açıklandı. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, kafası beyaz, vücudu siyah renkten oluşan 9,5 metre yüksekliğinde ve 6 metre genişliğindeki sanat eseri, İngiltere'nin Liverpool kentindeki Whitehouse adlı barın duvarındaydı. Banksy tarafından 2004 yılında barın ön cephesine çizilen resimde, sıçanın kafa bölümü duvarda, vücut kısmı da ahşap ön cephede yer alıyordu ancak tadilat sırasında gövde kısmı korunamadı.

Sıçanın kafa kısmı 2011 yılında 48 parça halinde duvardan çıkarılarak korumaya alındı. 2014 yılında Londra'da müzayedeye konan eser satılmadı. Yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki eser, Nisan ayı başında vinç yardımıyla özel olarak düzenlenmiş kamyona yüklenerek Hollanda'nın Zwolle kentine taşındı.

Zwolle kentindeki müzayedede satılan çalışma yeniden geldiği ülkeye dönecek. Whitehouse Rat" (Beyaz Saray Sıçanı) eseri, Banksy'nin Hollanda'da açık artırmada satılan ikinci eseri. 3'e 3,5 metre boyutundaki ahşap panel üzerine yapılan diğer eser de 170 bin Euro'ya satılmıştı.