Baransu'nun eşi tüm soruları bilmiş

2010'da yapılan KPSS iddianamesi tamamlandı. Sınava giren bin 970 aday birbirleriyle ilişkili olmakla suçlanıyor. Mehmet Baransu'nun eşi Aygün Baransu'nun da tüm soruları yanıtladığı belirtiliyor.

Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, 5'inci iddianameyi tamamlayarak, mahkemeye gönderdi. İddianamede yer alan 91 şüpheli, 'Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olmak', 'resmi belgede zincirleme sahtecilik' ve 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık' suçlarından yargılanacak. Şüpheliler arasında Fethullah Gülen'in akrabası Muhammet Sait Gülen, gazeteci Mehmet Baransu'nun ağabeyi Yalçın Baransu ile eşi Aygün Baransu da bulunuyor.

BİN 970 ADAY 'BİRBİRİYLE İLİŞKİLİ'

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından hazırlanan ve Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, 10 Temmuz 2010'daki sınavda 3 bin 227 adayın yüksek net yaptığı belirtildi. Yapılan incelemeler sonucu, bu adaylardan bin 970'sinin birbiriyle irtibatlı olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Ayrıca iddianamede, sınava girmeyen gazeteci Mehmet Baransu'nun kardeşi Yalçın Baransu'nun soruları bazı adaylara verdiği ve eşi Aygün Baransu'nun soruların tamamını doğru yanıtladığı yer aldı. Aygün Baransu'nun sınavın iptalinin ardından yapılan sınava girmediği de belirtildi. (ANKARA/DHA)