Barbie: Kusursuz beden algısı mı yaratıyor, ilham mı veriyor?

Mattel şirketi tarafından üretilen ve tüketim toplumu ile kapitalizmin sembollerinden biri haline gelen Barbie, bugün 64 yaşında.

DUVAR - Başrollerini Margot Robbie ile Ryan Gosling’in paylaştığı ve Greta Gerwig tarafından yönetilen ve Barbie bebeğe dayanan ilk canlı aksiyon filmi "Barbie" filmi bugün vizyona girdi. 

Mattel şirketi tarafından üretilen ve tüketim toplumu ile kapitalizmin sembollerinden biri haline gelen Barbie, bugün 64 yaşında. Barbie’yle büyüyen, “istediğin her şeyi olabilirsin” mottosundan ilham alan, filmle nostaljik bağ kuran birçok hayran bulunsa da Barbie, serüveninin uzun bir kısmında idealize edilen ve gerçekçi olmayan beden ölçüleri, tüketime özendiren lüks ev, araba ve kıyafetleri, cinsiyet ve etnik köken çeşitliliği konularında eleştiriler aldı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?