Barış Akademisyenleri davası hakimi: BİAT mı ney bir haber sitesi beni yazmış ne kadar etik?

Barış İçin Akademisyenler'in yargılandığı davada mahkeme başkanı geçen duruşmada söylediği sözlerin medyada yer almasına sitem etti. Haber sitesi Bianet'in sözlerini haber yapmasını 'şık' ve 'etik' bulmadığını belirten hakim Tamer Keskin, "BİAT mı ney bir haber sitesinde yazılması ne kadar etik? Benim de ifade özgürlüğüm var" dedi.

Abone ol

DUVAR - Barış İçin Akademisyenlerin yargılanması devam ederken 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi (ACM) başkanı Tamer Keskin geçen haftaki duruşmada sarf ettiği, "Boğazda oturup viski içmekle olmuyor" cümlesinin medyada yer alması nedeniyle avukatlardan Meriç Eyüboğlu'na sitem etti. Keskin, "Benim de ifade özgürlüğüm var" dedi.

Bugün 27'inci ACM'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Arş. Gör. Sinem Seçer Sipahi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Mustafa Sercan, Kaliforniya Üniversitesi'nden Doç. Dr. B.T.'nin birinci duruşmaları görüldü. Duruşma salonunda hazır bulunan Sinem Seçer Sipahi suçlamaları reddederek derhal beraatini istedi. Mahkemenin aksi kanaatte olması halinde ayrıntılı savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Ardından sözü alan avukat Meriç Eyüboğlu, sonraki aşamalara geçilmeden derhal beraat kararı verilmesi yönünde beyanlarda bulundu. Savcı, derhal beraat talebinin reddini talep etti.

'BİAT MI NEY BİR HABER SİTESİNDE..."

Ardından mahkeme başkanı Keskin tekrar söz alarak geçen duruşmalarda konuşulanların, “BİAT mı ney bir haber sitesinde" yazıldığını belirterek, “Avukat hanım siz söyleyin, onun orada yazılması ne kadar şık, ne kadar etik? Benim de ifade özgürlüğüm var” dedi. Eyüboğlu, “İfade özgürlüğü 1 yıl 3 aydan başlıyor sayın başkan” diye yanıtladı.

NE OLMUŞTU?

Tamer Keskin, geçen hafta görülen Ali Kerem Saysel'in duruşmasında avukat İnayet Aksu'yla polemiğe girerek, “Sur, Cizre ve Nusaybin’deki polisle, askerle, halkla da konuşmak lazım. Oralara gitmedim ben” demişti. Aksu'nun 'gidip görmek gerektiğini' söylemesinin ardından Keskin devamla, “Ama Beşiktaş’ta boğazda oturup viski içmekle olmuyor. Bildiri yazmak yerine para toplayıp gönderin oradaki insanlara” ifadelerini kullanmıştı. Aksu ise, “Barış için akademisyenler Boğaz'a nazır oturup viski içen insanlar değil. Ülke sorunlarıyla ilgili insanlar oldukları için bu bildiriye imza attılar” şeklinde cevap vermişti. Anti-hukuk günlerinde yeni yargı

(Kaynak: Bianet)