Barış Atay kimdir?

Sosyal medyadaki muhalif mesajları ile de tanınan sinema ve tiyatro oyuncusu Barış Atay, Muğla’nın Dalyan ilçesinde gözaltına alındı. Hacı, Şöhret ve Arka Sıradakiler gibi dizilerde de rol alan Atay, daha önce Redhack soruşturması kapsamında da gözaltına alınmıştı.

Abone ol

DUVAR - Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in şikayeti üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Barış Atay oyunculuğunun yanında Gezi eylemlerine destek vermesi ve sosyal medyadaki muhalif paylaşımları ile de tanınıyor. Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Barış Atay, 22 Eylül 1981 yılında Almanya’nın Wilhelmshaven şehrinde dünyaya geldi. Almanya doğumlu olan genç oyuncu, 1999 yılına kadar Antakya’da yaşadı. 18 yaşını doldurduktan sonra üniversite için yolu Adana’ya düşen Barış Atay, Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünde okumaya başladı ancak öğreniminin son yılında okulu bıraktı ve İstanbul’a giderek Yeditepe Üniversitesi tiyatro bölümü sınavlarını geçerek bu üniversitenin tiyatro bölümünden mezun oldu.

'Hacı' ve 'Şöhret' adlı dizilerin yanı sıra 'Kavuk' ve 'Zincirbozan' adlı filmlerin kadrosunda yer alan Barış Atay, 'Arka Sıradakiler' dizisinde canlandırdığı 'Saffet' karakteriyle geniş kitlelerce tanındı. 8 Mart 2013’te meslektaşı Beste Sultan Kasapoğulları evlendi. Sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanan Barış Atay, 22 Kasım 2013’te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınmış, 3 gün sonra serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)