Barış Boyun'un iltica dosyası: Ablası El Kaide saldırısında öldürülmüş

İtalya'da tutuklu olan suç örgütü lideri Barış Boyun'un ablasının 2003 yılında El Kaide saldırısında öldürüldüğü öğrenildi. Boyun'un iltica başvurusunda bu konuda belgelere yer verdiği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - İtalya'da polis operasyonuyla yakalanan ve Türkiye'ye iadesi istenen suç örgütü lideri Barış Boyun'un dosyasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre İtalya'ya iltica başvurusunda bulunan Barış Boyun'un başvurusunda ablası Gülcan Boyun'a da yer verildi.

11 kardeşin en büyüğü olan Gülcan Boyun'un 15 Kasım 2003'te İstanbul Beyoğlu'ndaki İngiltere Başkonsolosluğu'na El Kaide tarafından yapılan silahlı saldırıda öldürüldüğü belirtildi. 15 Kasım günü saat 11.00 sıralarında, konsolosluk binası önünde patlayıcı yüklü kamyonetin patlatılması sonrası, çalıştığı tekstil atölyesine giden Gülcan Boyun (30) da yaşamını yitiren kişiler arasında yer aldı.

Barış Boyun’un iltica başvurusunda ablasının El Kaide saldırısında yaşamını yitirmesine ilişkin bilgi ve belgelerin de olduğu öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)