Barlar açıldı, İngiliz polisi uyardı: Sarhoş insanlar sosyal mesafeyi koruyamıyor

İngiltere'de korona virüsü nedeniyle kapatılan barlar dün gece yeniden açılırken, polisten sosyal mesafe çağrısı geldi: Sarhoş insanlar sosyal mesafeyi koruyamıyor.

Abone ol

DUVAR - İngiliz toplumsal yaşamında büyük önem taşıyan publar (barlar) aylar süren korona virüsü tedbirlerinin ardından dün gece yeniden açılırken, polisten sosyal mesafe uyarısı gecikmedi. İngiltere Polis Federasyonu'nun Başkanı John Apter, 'sarhoş insanların sosyal mesafeyi koruyamadığı' uyarısında bulundu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Apter, aylardır kapalı olan barların açıldığı ilk gecenin polis açısından çok yoğun geçtiğini belirtip "Apaçık olan şey şuydu ki, sarhoş insanlar sosyal mesafeyi koruyamıyor/korumuyor" dedi.

Apter bu sabah yaptığı açıklamada da, "Alkol ve sosyal mesafe iyi bir kombinasyon değil" ifadelerini kullandı.

44 bin 198 ölüm ile Avrupa'da korona virüsünden en fazla can kaybının yaşandığı İngiltere'de, dün gece restoran ve barların yeniden açılmasıyla binlerce kişinin sokağa çıktığı belirtiliyor. Özellikle başkent Londra'nın gece hayatıyla ünlü Soho bölgesinde kalabalıkların en az 1 metrelik sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlenirken, hükümet ve uzmanlar ikinci bir dalgadan kaçınılması için kuralların dikkate alınması için çağrıda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Matt Hancock ise münferit durumlarda kuralların ihlal edilmesine rağmen halkın genel olarak sorumlu davrandığını söyledi. (DIŞ HABERLER)