Bartın Belediyesi hoparlörlerinden sabaha kadar İstiklal Marşı çalındı

Bartın Belediyesi hoparlöründen İstiklal Marşı çalınması üzerine belediye, merkezi yayın sistemine müdahale edildiğini ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu açıkladı.

Abone ol

BARTIN - Bartın Belediyesi hoparlöründen dün gece 23.55 ile 08.35 saatleri arasında İstiklal Marşı çalındı. Bazı kişiler marş nedeniyle saygı duruşunda bulundu. Sabaha kadar süren yayın birçok mahalleden duyuldu.

ANONS SİSTEMİNE GİRİLMİŞ

Sabah sonlandırılabilen İstiklal Marşı yayını hakkında açıklama yapan belediye, "6 Aralık 2021 ve 7 Aralık 2021 tarihlerinde, kimliğini bilmediğimiz kişi veya kişiler tarafından, belediyemizin merkezi yayın sistemine bağlı telsiz frekanslı anons sistemine bilgimiz ve iznimiz dışında müdahalede bulunulmuştur. Tarafımızın; bir kamu kuruluşu olarak belediyeye karşı bu şekilde izinsiz ve illegal bir şekilde saldırı ve müdahalede bulunulmasının kabul etmesi mümkün değildir. Bunun yanında, yapılan bu saldırının bir daha ne zaman ve ne şekilde tekrarlanacağı, yapılan bu saldırılar ile neyin amaçlandığı bilinmemekte olup, toplum ve belediye açısından tehlike arz etmesi nedeni ile hukuka aykırı bu müdahalelerin fail ya da faillerinin tespiti ile cezalandırılmaları için gerekli soruşturmanın yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı. (DUVAR)