Bartınlılar 'Millet Bahçesi Projesi'ni sordu: Halkın olan bu paralar kimlere peşkeş çekiliyor?

Bartın'da yapılmak istenen Millet Bahçesi protesto edildi. Açıklamada, "2021'de proje için yapılan ihale 33 milyon 463 bin lirayken neden iptal edilip 97 milyon 507 bin liralık ihale yapıldı" denildi.

Abone ol

BARTIN - Bartın şehir merkezinde Fidanlık olarak bilinen ve ihalesini TOKİ’nin aldığı, 97 milyon 507 bin lira harcanarak yapılması amaçlanan Millet Bahçesi projesine karşı basın açıklaması için Bartın Fidanlık kapısı girişinde muhalefet siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla protesto düzenlendi.

Bartın şehir merkezinde, içinde onlarca meyve ağacının bulunması sebebiyle kent sakinlerince Fidanlık olarak adlandırılan bölgede yıllardır Tarım ve Orman Müdürlüğünün yetiştirdiği, uygun fiyatlı meyveler yetiştiriliyordu.

Aynı zamanda bölge, ırmak kenarında olmasından dolayı mutlak koruma alanı özelliğine de sahip ve bu nedenle yapılaşmaya uygun olmadığı bilinen arazi Millet Bahçesi projesiyle betonlaştırılacağı gerekçesiyle Bartınlılar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları basın açıklaması için bugün bir araya geldi.

'İLK İHALE İPTAL EDİLDİ, YÜZDE 300 FARKLA YENİ İHALE YAPILDI'

Emek Demokrasi ve Çevre Platformu adına basın açıklamasını Emin Öztürk yaptı. Öztürk, Millet Bahçesi’ne harcanacak olan 97 milyon 507 bin liralık maliyete ilişkin, kente göç eden depremzedeler için gerekli olan acil yaşamsal ihtiyaçlar yerine bu projenin ikame edilmesinin nedenini sordu.

Öztürk, "Duyumlarımıza göre iki ihale yapıldığını öğrendik. 2021 yılında proje için yapılan ihale 33 milyon 463 bin lirayken neden iptal edilip bu sefer 97 milyon 507 bin liralık ihale yapılmıştır? Böylelikle yüzde 300 gibi devasa bir fark üstelik halka ait olan, halkın olan bu para kimlere nasıl peşkeş çekilmiştir?" dedi.

Basın açıklamasının ardından kesilen ağaçların yerine beton dökülmeye başlanan Fidanlık’ın içinde toplu olarak yürümek isteyen eylemciler polisin engellemesiyle karşılaştı.

Toplu halde yürüme kararına engel olmak isteyen kolluk kuvveti, eylemcilerin ısrarları ve görüşmeler neticesinde ancak çok sayıda çevik kuvvet polisi gözetiminde yürüyüşe izin verdi. (YURT HABERLER)