Barzani Yardım Vakfı'ndan Atrushi: Teşekkür için değil, kardeşlerimize yardım için geldik

Barzani Yardım Vakfı Türkiye Koordinatörü Atrushi, Bakan Çavuşoğlu'nun teşekkür videosunda kendilerine yer verilmemesiyle ilgili "Buraya teşekkür için gelmedik kardeşlerimize yardım için geldik" dedi.

Abone ol

Ardıl Batmaz

ADIYAMAN - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından Türkiye'ye gönderilen Barzani Yardım Vakfı'na bağlı görevliler, Maraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da çadır kurulumuna başladı.

İlk etapta AFAD ekipleri ve valiliğin gösterdiği Kayalık Mahallesi 3. Çevre Yolu Caddesi'ndeki boş arazide 500 çadır kurulumuna başladıklarını söyleyen Barzani Yardım Vakfı Türkiye Koordinatörü Wahid Atrushi, ihtiyaç halinde kapasiteyi arttırabileceklerini belirtti.

Kurulacak çadırlarla birlikte barınma ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra tuvalet, banyo ve aşevinin de faaliyete geçirileceğini söyleyen Atrushi, Maraş, Antep, Diyarbakır ve Urfa’da da çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

'AFAD'A 2 BİN 200 ÇADIR VERDİK'

Atrushi, AFAD'a 2 bin 200 çadır verdiklerini, Barzani'nin Vali ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek, "Bizden ne istiyorsanız söyleyin. Hepsini tedarik etmeye hazırız" dediğini aktardı.

'ÇAVUŞOĞLU'NUN TEŞEKKÜR EDİP ETMEDİĞİ İLE İLGİLENMİYORUZ'

Yurtdışından Türkiye'ye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan yabancı ekiplere teşekkür videosu yayınlayan Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin ismini anmamasını değerlendiren Atrushi, "Biz buraya siyaset yapmaya değil insani yardım yapmaya geldik. Türk, Kürt, Arap hiç fark etmiyor. Çavuşoğlu'nun teşekkür edip etmediği ile ilgilenmiyoruz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Buraya kimse bize teşekkür etsin diye gelmedik. Çocuklar, kadınlar, aileler evsiz kaldı. 'Bir şeyler yapmalıyız' diyerek yola çıktık, gerisi bizim için önemli değil" dedi.

Türkiye'ye yurt dışından gelen ilk ekibin kendileri olduğunu belirten Atrushi, "Diğer tüm devletlerden önce kardeşlerimize yardım etmek için buraya geldik. Türk, Kürt, Arap hepsi bizim kardeşimiz. Bize ihtiyaç kalmayıncaya kadar, Türkiye hükümeti 'Her şey yoluna girdi, artık gidebilirsiniz' diyene kadar burada kalacağız. Bize ne zaman ihtiyaçları olursa kardeşleri olarak buradayız" diye konuştu.

Valilik ve AFAD ile koordine halinde çalıştıklarını ifade eden Atrushi, halktan da sürekli olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.