Barzani'den 25 Kasım mesajı: Kürdistan toplumunu davet ediyorum

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için 16 günlük bir kampanya başlattı. Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani, "Kürdistan toplumunu kadınlara yönelik şiddete karşı düzenlenecek 16 günlük kampanyaya katılmaya davet ediyorum" dedi.

Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için bölgede 2007'den bu yana düzenlenen kampanya dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Barzani, "Kürdistan toplumunu kadınlara yönelik şiddete karşı düzenlenecek 16 günlük kampanyaya katılmaya davet ediyorum" dedi.

Barzani, cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi amaçlayan ve 16 gün boyunca farklı etkinliklere sahne olacak kampanya hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bütün kriz ve savaşlar toplumun tahrip olmasına, atılacak adımların ertelenmesine ve şiddetin doğmasına neden oluyor. Ortaya çıkan durumun başat mağdurları da kadınlar oluyor. Bundan dolayı bu gerekli ve önemli görev için, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ile idari kurumlar, sivil toplum, din adamları, BM kurumları ile yerel ve uluslararası kuruluşlar arasındaki koordinasyonun devamlılığını vurguluyorum.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı olarak kadın hakları ve kadının toplum içindeki konumunun güçlendirilmesi için ilgili taraflarla stratejik ve uzun vadeli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Kürdistan toplumunu kadınlara yönelik şiddete karşı düzenlenecek 16 günlük kampanyaya katılmaya davet ediyorum."

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kürdistan’da her yıl 25 Kasım’da, kadına karşı şiddetle mücadele adına farklı etkinliklerin düzenlendiği 16 günlük bir kampanya yürütülüyor. (Rudaw)