Başbağlar Katliamı'nda hayatını kaybedenler törenle anıldı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 31 yıl önce katledilen 33 kişi için anma töreni düzenlendi.

Abone ol

DUVAR - Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te katledilen 33 kişi törenle anıldı.

Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksoy, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, 3.Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı ile katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Başbağlar Şehitler Anıtı ziyareti ile başlayan anma programı, Kültür Evi önünde düzenlenen törenle devam etti. Programın açılış konuşmasını Başbağlar Muhtarı Ali Akpınar yaptı.

Akpınar, katliamı günü köyde yaşananları anlatarak, olayın üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen tek bir failin yakalanmadığını belirtti. Akpınar, "Bu katliamın unutulmaması ve gelecek nesillere daha iyi anlatılabilmesi için Kültür Bakanlığımız tarafından bir film yapılmasını istiyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "PKK'lı teröristlerin, akşam namazını kılmak için köy camiine vatandaşlarımız meydanda toplayarak kurşuna dizdi. Köy camisini, okul ve köydeki evlerin tamamını ateşe verdiler ve toplam 33 vatandaşımızı maalesef şehit ettiler. Burada sıkılan kurşunlar, elbette sadece buradaki köylülerimizi değil ama insanlığı, insanlığın vicdanını ve tüm milletimizi hedef aldı. Yaşanan bu elim olayların ardından Başbağlar, yaşadığı bu büyük acıya, birliğimize, bütünlüğümüze ve kardeşliğimize sıkılan kurşunlara rağmen korkmadı, metanetini korudu ve teröre asla boyun eğmedi. Bu toprakları terk etmedi, terk etmeyi bir kez bile düşünmedi. Hiçbir provokasyonlara kapılmadan devletine güvenmeye devam etti" diye konuştu.

Ülke olarak birlik ve beraberliği daha da güçlendirmeleri gerektiğini söyleyen Bayraktar, "Aramıza nifak tohumları ekmek isteyen şer odaklarına fırsat vermememiz gerekiyor. Ülkemiz üzerinde karanlık emelleri olanlar şunu çok iyi bilmelidir ki, bu köklü devlet ve bu aziz milletimiz var oldukça, asla ve asla bu emellerine ulaşamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)