Başbakan Şırnak'tan yüzde 80 istedi

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak’ta düzenlenen mitingde konuşma yaptı. Yıldırım referandumda yüzde 80 'evet' istedi.

Abone ol

DUVAR -  Başbakan Binali Yıldırım Şırnak'ta konuştu. Yıldırım,  Şırnaklılardan referandumda yüzde 80 'evet' istedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

Şırnak, 15 Temmuz gecesi direnmeseydi, darbeciler Cizre Havalimanı’nda durdurulmasa Ankara’da daha fazla kan dökecek, daha fazla kardeşimizi şehit edeceklerdi. Size minnettarız. 15 Temmuz’da Ankara ne hissetiyse Şırnak da onu hissetti. İşte kardeşlik, işte millet olmak bu. Bizim aramıza hiçbir terör örgütü giremez. Bundan sonra aramıza kimseyi sokmayacağız. Alçak PKK terör örgütünü bir daha aramıza sokmamaya kararlı mıyız? Bu topraklar bizim ortak vatanımız.

Biz öyle bir Türkiye istiyoruz ki hiç kimse inancından, mezhebinden, konuştuğu ana dilinden, kültüründen dolayı dışlanmasın, horlanmasın. Kürtler, Araplar, Zazalar; kimliğinizle gurur duyun, iftihar edin. O sizin iftihar vesikanızdır. Ama bir şeyle daha gurur duyacağız. Aynı zamanda ay yıldızlı al bayrağımızla da gurur duyacağız. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletimizle de gurur duyacağız. Çünkü hepimiz o bayrağın altında güvendeyiz. O bayrağın altında bağımsız şekilde yaşıyoruz.

HDP oyu sizden aldı. Sizin dediğinizi değil Kandil'in dediğini yaptılar. Silah zoruyla oy aldılar. Yeşilyurt'ta 3 Kürt çocuğu katlettiler.

Kandil'in uşağı HDP Avrupa'ya Türkiye'yi şikayet ediyor, hiç terörden bahsetmiyorlar. PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak.