Başbakan Yıldırım: Hükümetimiz Diyanet Akademisi kurulmasına karar verdi

Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet Akademisi kurulmasına karar verildiğini söyledi. Yıldırım, "Hükümetimiz yeni bir adım atarak Diyanet Akademisi'nin kurulmasına karar verdi" dedi.

Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet Akademisi kurulacağını açıkladı. "Hükümetimiz yeni bir adım atarak Diyanet Akademisi'nin kurulmasına karar verdi. Her şeyin akademisi var. Diyanetin akademisi en önce olması gerekirken maalesef en sona kalmış durumda" diye konuştu.

'BAZI TARTIŞMALAR BU TEŞKİLATA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR'

Başbakan Binali Yıldırım, 34'üncü İl Müftüleri İstişare Toplantısı'na katıldı. Bazı tartışmaların Diyanet İşleri Başkanlığı'na "gölge düşürdüğünü" söyleyen Yıldırım, "Üzülerek söylemek isterim ki; bazı tartışmalar gözümüzün ışığı gibi korumamız gereken bu teşkilata gölge düşürüyor. Beklentimiz, Diyanet'in tartışmalar dışında, üstünde tutulması. Yazılı, görsel medyaya da önemli görevler düşüyor. Kurumlardan doğru malumat alınmalı. Yüce dinimiz İslam, kıyamete kadar bütün hurafelerden, tahrifattan uzak tutulmalıdır" dedi.

'AŞIRI YORUMLAR YENİ SORUNLARA YOL AÇIYOR'

Dini istismar edenler olduğunu belirten Yıldırım, "Diyanet teşkilatımızın bırakacağı her boşlukta merdiven altı din tüccarları, istismarcılar, üfürükçüler, hurafeciler insanların itikadını bozan, yalan yanlış işler yapacaktır. Bunlar tabiatıyla esas değil istisnadır, azdır ama yine de mide bulandırmaktadır. Aşırı yorumlar bugün İslam dünyasının başına yeni sorunlar açıyor" diye konuştu.

'AKADEMİ ÇOK GÜZEL HİZMETLERE VESİLE OLACAK'

Hükümetin Diyanet Akademisi kurma kararı aldığını aktaran Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hükümetimiz yeni bir adım atarak, Diyanet Akademisi'nin kurulmasına karar verdi. Her şeyin akademisi var. Diyanetin akademisi en önce olması gerekirken maalesef en sona kalmış durumda. Geç olsun güç olmasın ama Diyanet Akademisi çok güzel hizmetlere vesile olacak, buna inanıyoruz. Bir an önce de hayata geçmesi için gerekli gayreti gösteriyoruz. İslam'ın dili ve üslubu sade ve anlaşılır olmalıdır. İnsanları dinden soğutmak için değil sevdirmek için görev yapmamız lazım. Baştan korkuyu verirseniz, umutsuzluğa kapılabilir." (ANKARA/DHA)