Başkale'de askerin evlerini bastığı Atlı: Valilik açıklaması doğru değil

Van Başkale'de askerlerin havaya ateş açarak yaptığı ev baskınında ağabeyi gözaltına alınan Semih Atlı olayı anlattı: 100’den fazla asker geldi. Valilik doğru söylemiyor. Engelleme yoktu.

Abone ol

DUVAR- Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç (Xaşkan) köyünde bir kişiyi gözaltına alan askerlerin, otomatik silahlarla havaya ateş açtığı görüntülerin ortaya çıkmasıyla ilgili tepkiler sürüyor. 

Van Valiliği, gözaltına alınan kişinin yakınlarının taş attığını ve askerlerin 'kalabalığı dağıtmaya çalıştığını' iddia etti. 

+Gerçek'ten Remzi Budancir'in haberine göre ev baskınında gözaltına alınan M.E.A.'nın kardeşi Semih Atlı, Valilik açıklamasının doğru olmadığını öne sürdü. 

Askerler geldiğinde kendisinin evde olmadığını söyleyen Atlı “Evde sadece kadın ve çocuklar vardı. 100’den fazla asker gelmişti. Ağabeyim zaten evdeydi. Asker geldiğinde ellerinde arama kararı olmamasına rağmen evi didik didik ediyorlar. Zaten kadınlar dışarıdaydı” dedi.

'BİR İKİ KADIN VE ÇOCUKLAR ASKERİ NASIL ENGELLER?'

Ağabeyinin gözaltına alındığı sırada yakınlarının kötü muameleye maruz kaldığını anlatan Atlı, “Ağabeyimiz götürürken sürüklüyorlar. O sırada yengem ‘zaten yakalamışsınız. Hırpalamayın, kötü davranmayın’ diyor. Asker o sırada yengemi tekmeliyor. Ondan sonra hırpalayarak götürüyorlar” diye konuştu.

Semih Atlı, Van Valiliği'nin açıklamasına ilişkin ise şunları söyledi: "Valilik doğruyu söylemiyor. Ne engellemesi. 100’den fazla asker var orada zaten. Bir iki kadın ve çocuklar nasıl engeller? Onlar ağabeyimi kelepçeleyip sürükleye sürükleye götürürken kadınlar bu durum karşısında ağlıyor. Asker de bir eğlence gibi, keyif için ateş açıyor.”  

MUHTAR: KOMUTAN 'HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK' DEDİ

Esenyamaç Köyü Muhtarı Ayhan Korkmaz ise askerin neden havaya ateş açmasına ilişkin şunları anlattı: “Karakol komutanına sordum. Bana ‘kadınlar askere doğru gelince onlar da dağıtmak için havaya ateş açmış. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu yok’ diye cevap verdi. Görüntülerde de görüldüğü üzere havaya ateş açıyorlar.” (HABER MERKEZİ)