Başkan Böcek'in ilk işi 'yetki' krizi yaşayanlarla görüşmek oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, göreve başladıktan sonra ilk iş 'yetki' krizi yaşayan Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer'i makamında ağırladı. Böcek iki isimle birlikte çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne yakalandıktan sonra 108 gün tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, görevine döndü. Böcek sosyal medya hesabından, tedavi gördüğü sırada 'yetki' tartışması yaşayan Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer'i ağırladığı bir fotoğrafı paylaştı. 

Başkan Muhittin Böcek sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf için "Antalyam ve Antalyalılar için hizmet görevime Başkanvekili Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Tuncer'i kabul ederek başladım. Tüm hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum" notunu yazdı.

GÖREVDEN ALMA YAZISI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Hacıarifoğlu ile Çevikol arasında yetki krizi yaşanmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya gelmesine bir gün kala Hacıarifoğlu, Çevikol başta olmak üzere bazı bürokratların yetkilerini sınırlandırmıştı. Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek, gece yarısı sosyal medya hesabından “Ayaklar baş, başlar ayak oldu” paylaşımı yaparak Çevikol’un yanında yer almıştı. Ardından Başkan Böcek'in 10 gün süreyle meclis üyesi Oktay Başaran’ı başkan vekili atadığı bir yazı ortaya çıkmış ancak Hacıarifoğlu başkanvekilliği görevinden alındığına ilişkin Antalya Büyükşehir Belediyesi yazısının usulsüz olduğunu savunmuştu. Hacıarifoğlu, elektronik imzalı kararı düzenleyenler hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmiş ve "Görevimin başındayım" demişti. (HABER MERKEZİ)