Başkan Kaya'dan 'fındık' tepkisi: Ortada ciddi bir haksızlık var

Fındık alım fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Başkan Ahmet Kaya, "Seçimler bitti, iktidar üreticiyi unuttu" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, üreticinin beklentisinin altında kalan fındık alım fiyatlarına tepki gösterdi. 

"Her şeyin fiyatı 3 kat artıp fındığın fiyatı yerinde sayıyorsa ortada ciddi bir haksızlık vardır" diyen Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 400 bin ailemiz, doğrudan fındık tarımıyla geçimini sürdürüyor. Doğrudan ve dolaylı olarak hesaplandığında yaklaşık 4 milyon insanımız, fındığa bağımlı bir hayat sürdürüyor. Fındığın bu kadar önemli olduğu bir ülkede, üreticimiz, her yıl ‘Acaba açıklanan rekolte gerçekleri yansıtacak mı, acaba taban fiyat kaç lira açıklanacak, acaba emeğimizin karşılığını alabilecek miyiz?’ diye düşünüyor ve açıklanan fiyatlarla da sürekli hayal kırıklığına uğruyor. Seçim dönemi olmadığı için fındığa para verilmemiştir. Yakın bir gelecekte seçim olsaydı, oy kaygısı ve korkusuyla belki fındık üreticilerine hakkını verirlerdi. Seçimler bitti, iktidar üreticiyi unuttu. Ama inşallah üreticiler bunu unutmayacaktır."