Basketbolun yeni başkanı Hidayet Türkoğlu

Türkiye Basketbol Federasyonu'nda 18 aylık Harun Erdenay dönemi sona erdi. Hidayet Türkoğlu tek aday olarak girdiği seçimde 183 delegenin 113'ünün oyuyla yeni başkan seçildi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Tek aday olarak gerçekleşen seçimde Hidayet Türkoğlu, 113 oyla yeni başkan seçildi.

183 delegesi bulunan federasyonun olağan genel kurulunda 143 oy kullanıldı. Oyların 30'u geçersiz sayılırken 113'ü Hidayet Türkoğlu'nun lehine sonuçlandı. Türkoğlu, elde edilen bu sonuçla Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 4 yıllığına başkanı oldu.

Olağan Genel Kurul'da bir konuşma yapan eski başkan Harun Erdenay, 18 ay görevde kaldığını hatırlatarak şöyle konuştu: ''Bu yeni dönemde gelişmeleri değerlendirdiğimde aday olmamaya karar verdim. Bu bayrağı basketbola hizmet edeceğini ifade eden eski takım arkadaşım Hidayet Türkoğlu'na devretmekten mutluluk duyuyorum. Onun basketbolu daha da ileriye götüreceğine inanıyorum. Ben de mutlaka her alanda basketbola olan hizmetimi sürdüreceğim."

Yeni başkan Hidayet Türkoğlu ise "NBA sayesinde basketbol dünyasının en iyi pazarlama, sponsorluk ve sosyal sorumluluk gibi çalışmalarla kendimi bu günlere hazırladım. Kısa sürede pek çok projede görev aldım. Kulüplerimizin ve oyuncularımızın ihtiyaçlarını anlamak için incelemelerde bulundum. Bu tecrübelerin ardından hayatımın en kıymetli görevini Sayın Cumhurbaşkanımızın spor başdanışmanlığına atandım. Cumhurbaşkanımla beraber incelemelerde bulunma fırsatı buldum" dedi ve ekledi: "Hızla harekete geçmemiz gereken noktalar var. Kulüplerimizin sağlıklı ve sürdürülebilir finansman kaynakları noktasında birlikte mücadele vereceğiz. Basketbol taraftarının izleyici olarak beklentilerini yapılacak araştırmalar ile daha iyi anlayarak seyirci desteği için kulüplerimizle bilgilerimizi paylaşacağız."

(ANKARA-DHA)