Batman’da kayıp yakınları Sincar davasına katılım çağrısı yaptı

Batman'da bir araya gelen kayıp yakınları, 4 Eylül 1993 tarihinde öldürülen DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ve parti yöneticisi Metin Özdemir’in faillerinin ortaya çıkarılmasını istedi.

Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Kayıp yakınları, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi öncülüğünde 535'inci kez Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Kayıp yakınları bu hafta DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ve parti yöneticisi Metin Özdemir’in faillerini sordu.

SİNCAN DAVASI 27 HAZİRAN’DA GÖRÜLECEK

Basın açıklamasını İHD MYK Üyesi Mehmet Zeki Tangüner okudu. Tangüner, faili meçhul cinayetleri araştırmak amacıyla Batman'a geldiğinde öldürülen Sincar'ın davasının, 27 Haziran 2022 Pazartesi Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceğini hatırlattı ve zaman aşımına uğrayacağını belirterek davaya katılım çağrısında bulundu.

Tangüner, Mehmet Sincar'ın ve DEP Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Özdemir'in de aynı saldırıda hayatını kaybettiğini belirtti. Cinayet sonrası kent genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini anlatan Tangünler, hızlıca katilin yakalandığının duyurulduğunu söyledi.

Olayın tamamen aydınlatılmadığını ifade eden Tangüner şöyle devam etti:

“Bir milletvekilinin faili meçhul cinayetleri araştırmak için geldiği Batman’da, kendisinin ve parti yönetici arkadaşıyla birlikte faili meçhul bir şekilde katledilmesi bir gerçekliğin dışavurumudur. Bizler bu gerçekliği açığa çıkarmaya devam edeceğiz. Karanlıkta kalan binlerce kayıp bulunmadıkça ve faili meçhul cinayetleri işleyenler yargılanmadıkça, bu ülkede toplumsal barışa ulaşmanın mümkün olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Demokrasi ve adalet için mücadele eden bu değerli insanları saygıyla anıyoruz.”