Batman'da Newroz programı açıklandı

Batman Newroz Tertip Komitesi, 20 Mart’ta gerçekleştirilecek kutlamaya kitlesel katılım çağrısında bulunarak Newroz ateşini yaktı.

Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman’da 20 Mart’ta gerçekleştirilecek Newroz kutlamalarının adresi Pazaryeri Mahallesi'ndeki Newroz Alanı olacak. Şehirdeki kutlamalara ilişkin bugün Batman Newroz Tertip Komitesi Petrol İş Sendikası’nda programa ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kutlamalara konuşmacı olarak HDP milletvekilleri Garo Paylan ve Ayşe Acar Başaran katılacağı, sanatçılar Servet Kocakaya, Karmeta ve Şilan Dora'nın sahne alacağı duyuruldu.

'NEWROZ HALKLAR BAYRAMIDIR'

Basın toplantısında konuşan HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz Newroz’un halkların bayramı olduğunu söyledi. İpekyüz, “Newroz Kürtlerin birlik ruhunu temsil ediyor. Kürtlerin bulunduğu bütün alanlarda bu bayram coşku ile kutlanıyor. Batman’da kutlanan Newroz’un tamamı tarihsel öneme sahip. Tüm saldırılara karşın her Newroz görkemli bir şekilde geçti. Bu Newroz da öyle geçecek. Köy, mahalle, ilçe, ev dolaşarak güçlü bir şekilde kutlanması için çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sendikanın bahçesine geçilerek Newroz ateşi yakıldı. Davul,  zurna, zılgıt ve sloganlar eşliğinde yakılan ateşin etrafında halaya duran katılımcılar “Bîjî Newroz” sloganları attı.