Bayburt Cezaevi Meclis gündeminde

Nuran İmir, Bayburt Cezaevi'ndeki hak ihlali iddiaları için önerge verdi: İddialar araştırılsın.

Abone ol

DUVAR - HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan kadın tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde yaşadıkları hak ihlalleri iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

'ENDİŞE YARATMAKTA...'

İmir, cezaevinde yaşanılanlara dair şunları söyledi: "Her fırsatta 15-20 günlük hücre cezalarına maruz kalan, tutsakların arasında çocukları ile birlikte kalan annelerin de olduğu cezaevinde daha önce de defalarca baskı ve işkenceye maruz kaldıklarının çağrısı yapılmıştır. Ailelerin ve tutsakların görüş sırasında hakaretlere maruz kaldığı ve çoğunun görüş hakkının keyfi olarak engellendiği kaygı verici iddialar arasındadır. Tutsakların psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldıkları iddialarının yetkili isimler tarafından aydınlatılmaması gerek aileler gerekse kamuoyunda endişe yaratmaktadır."

İmir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

- Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde gerçekleştiği iddia edilen işkence iddialarına dair Bakanlığınızın başlatmış olduğu bir soruşturma var mıdır? Var ise soruşturma hangi aşamadadır?

- Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde görüş sırasında ailelerin ve tutsakların şiddete maruz kaldıkları iddiaları Bakanlığınız tarafınızdan araştırılmış mıdır?

- Cezaevi personeli tarafından, kötü muamele gördükleri iddia edilen tutsaklar sağlık kontrolünden geçirilmiş midir? Elde edilen bulgular nelerdir?

- Cezaevinde tutsaklara şiddet uyguladığı iddia edilen görevliler hakkında herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları nelerdir? (HABER MERKEZİ)