Baydemir: AYM kararı 307 gündür görmezden geliniyor

HDP Sözcüsü Baydemir, Anayasa Mahkemesi önündeki vicdan adalet nöbetinin ikinci gününün sonunda konuştu. Baydemir, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın açıklamalarını eleştirdi.

Abone ol

ANKARA - HDP'lilerin, tutuklu milletvekillerinin durumunu 307 gündür gündemine almadığı için Anayasa Mahkemesi önünde dün başlattıkları Vicdan ve adalet nöbeti bugün 11 00-16 00 saatleri arasında mahkemenin karşısında bulunan parkta devam etti.

Eyleme HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile çok sayıda milletvekili katıldı. Nöbetin bitiminde açıklama yapan Osman Baydemir, "11 milletvekili şu anda cezaevinde tutuluyor, adeta rehine muamelesi yapılıyor. Mesele yargının geç işleyişi meselesi değildir yargının muhalefetin sesinin kısılmasının aracı haline dönüştürülmesi meselesidir" dedi.

'YARGIÇLAR KARARLARIYLA KONUŞSUNLAR'

Osman Baydemir, "Dün Anayasa Mahkemesi Başkanı bizimle görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı. Biz isteriz ki yargıçlar kararlarıyla konuşsunlar çünkü toplumun, bizim onlardan beklentimiz kararlarını bir an önce vermeleridir" dedi.

Yaptıkları çağrının yargıya müdahale olmadığını söyleyen Baydemir, Anayasa Mahkemesi'nin daha önce vermiş olduğu Mustafa Balbay kararını bir kez daha hatırlatarak mahkemenin kendi içtihadını bir an önce uygulamasını istedi.

'İDDİALAR GAZETECİLERLE PAYLAŞILACAK'

HDP milletvekilleri Vicdan ve adalet nöbetine yarın saat 11 00'de aynı yerde, Anayasa Mahkemesi'nin karşısında bulunan parkta, devam edecekler. Yarınki açıklamada Baydemir, tutuklu milletvekillerinin dosyalarındaki iddiaları tek tek gazetecilerle paylaşacak. HDP, eylemini cuma günü saat 16 00'ya kadar bu şekilde sürdürecek.

Baydemir, "Burada hiç kimse bizi 'süreç normal işliyor' beyanına inandıramaz. Bu, kendisi ile çelişen bir beyandır. Sizin daha önce altında imzanız olan bir karardan bahsediyoruz. O karar 307 gündür görmezden geliniyor" dedi.