Bayraktar'dan Atatürk açıklaması: Kimseye göndermede bulunmadım

Eski bakan Bayraktar, Atatürk için “İktidara gelir gelmez ‘Kuran'ı güncelleyelim' demedi” paylaşımının Erdoğan'a gönderme olduğu yorumlarına yanıt verdi: Kimseye bir gönderme yapmadım.

Abone ol

DUVAR - Erdoğan Bayraktar, 23 Nisan'da sosyal medya hesabından Atatürk fotoğraflarının yer aldığı bir videolu mesaj paylaştı. Videoda, Atatürk'ün muhafazakar kesimde konuşulanların aksi yönde uygulamaları hayata geçirdiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bize bir Mustafa Kemal Atatürk tanıttılar yahu adam İngiliz'e karşı mücadele ediyor, İngiliz’i, Fransız’ı, Yunan’ı, İtalyan’ı denize döküyor, adam Hıristiyan oluyor. Adam Mason localarını kapatıyor, ama Mason oluyor. Bursa’da iki kız çocuğu Hıristiyan oldu diye Bursa’daki koleji kapatmış adamdır Mustafa Kemal Atatürk."

TAYYİP ERDOĞAN'A GÖNDERME'DE Mİ BULUNDU?

Bayraktar'ın paylaştığı videoda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2018 yılında tartışmalara neden olan ve geri adım atmasıyla sonuçlanan, “İslam'ın güncellenmesi gerekiyor” sözlerine de göndermede bulunulduğu yorumları yapıldı. Videoda, bu konuda şöyle denildi: “(Atatürk) İktidara gelir gelmez ‘Kuran'ı güncelleyelim' demedi. ‘14 yıl 15 yıl önce İslam'ın hükümlerini uygulayamayız' demedi. ‘Bunu güncellememiz lazım' demedi. Ne dedi biliyor musunuz: ‘Elmalılı Hamdi Yazır Bey lütfen Kuran'ı Kerim'i Türkçe'ye tercüme et, ne demek istiyor Cenab-ı Hak’ dedi.” 

BAYRAKTAR: ASLINDA ATATÜRK'Ü ÇOK SEVEN BİRİSİ DEĞİLİM, ANCAK...

Erdoğan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göndermede bulunduğu yorumları üzerine bugün sosyal medya hesabından ikinci bir açıklama yaparak, kimseye göndermede bulunmadığını söyledi. Bayraktar "Atatürk’ü tanıtmaya çalışan bir önceki twitimle, kesinlikle hiç kimseye bir gönderme yapmadım. Aslında Atatürk’ü çok seven birisi değilim, ancak her TÜRKİYE vatandaşının Atatürk’e saygı duyması gerektiğini vurgulamak istedim" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2018 yılında Beştepe'de yaptığı konuşmada, şu açıklamayı yapmıştı:

"Son günlerde bakıyorsunuz din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar çok farklı bir zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam’ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle bugün uygulayamazsınız."

Erdoğan'ın bu açıklamasının üzeri, dini çevrelerden gelen tepkilerin ardından küllendirilmişti. (HABER MERKEZİ)