Bayram öncesi bilet krizi: Otobüsle gidene 1000 lira daha pahalı

Hem yaz tatilinin başlaması hem de yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle şehirlerarası otobüs bileti fiyatları uçak biletini geçti.

DUVAR - Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte şehirlerarası otobüs bileti fiyatları yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, otobüs bileti fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ederek, uçak biletlerinin neredeyse iki katına ulaştığını belirtti.

Otobüs bilet fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs firmaları 4 aylık periyotlar halinde Ulaştırma Bakanlığı'na fiyatlarını belirttiğini ancak bu süre içerisinde akaryakıt zamlarını ön gören firmaların yüksek fiyatla onay aldığını söyledi. Yüksek fiyatların normal günlerde uygulanmadığını yüzde 30 indirim ile biletlerin satıldığını vurgulayan Yıldırım, sadece bayramlarda ve tatil günlerinde firmaların tavan fiyatı uyguladığını açıkladı.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda