Belediye eşbaşkanı ve meclis üyeleri temizlik kampanyasına katıldı

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken ve belediye meclis üyeleri temizlik çalışmalarına katıldı. Diken, "Çevre temizliği konusu bir günlük veya bir aylık bir çalışma değildir. Çevre temizliği sürekli gündemimizde olacaktır" dedi.

Abone ol

DİYARBAKIR - Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, belediye meclis üyeleriyle birlikte temizlik çalışmalarına katıldı. Diken, “Sokaklar evimizdir” kampanyasının sürekli olacağını söyledi.

Diyarbakır’ın merkez ilçesindeki Ofis semtinde bir grup temizlik işçisini çalışırken görmek her zaman rastlanan bir durum değil. Durup bakınca Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Belgin Diken’i fark etmek mümkün oldu. Çünkü Dikmen’in üstünde temizlik işçilerinin giydiği kıyafetler vardı.

Esnafla konuşan Diken’e “Kolay gelsin” diyerek çalışmanın nedenini sorduk. Diken, “Taxa Me Mala Me Ye, Kuça Me Mala Me Ye” (Mahalleler evimizdir, Sokaklar evimizdir) sloganıyla daha önce başlattığımız temizlik kampanyamızı Ofis semtinde devam ediyoruz” dedi.

'KENTİN SORUNLARINI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ'

Ofis semtinin Kışla, Şair Sırrı Hanım, Akkoyun ve Rızvanağa sokaklarında sürdürülen kampanyaya Eşbaşkan Diken'in yanı sıra meclis üyeleri ve vatandaşların da katıldığını öğrendik. Kampanya sırasında belediyenin temizlik çalışmaları hakkında ilçede yaşayanların ve esnafın fikirlerini de alan Belgin Diken, çevre temizliği konusunun belediyenin asli görevi olduğunu belirtti.

Diken, "Temizlik belediyenin asli görevlerindendir. Biz her mahalleyi her sokağı temizleyeceğiz. Esnaf ve vatandaşlarımızın da temizlenen sokakları mümkün olduğunca kirletmemek gibi bir görevi bulunmaktadır. Bu konuda halkımız ve esnaflarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Bu kentin bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz. Birlikte hareket edeceğiz” dedi.

KAMPANYA DEVAM EDECEK

Her hafta bir mahallede genel temizlik çalışması yapacaklarını aktaran Belgin Diken, “Çevre temizliği konusu bir günlük veya bir aylık bir çalışma değildir. Her gün kampanya varmış gibi hareket edeceğiz. Çevre temizliği sürekli gündemimizde olacaktır. ‘Taxa Me Mala Me Ye’ ve ‘Kuça Me Mala Me Ye’ sloganını gündelik yaşamımızın bir parçası haline getireceğiz" diye konuştu.

Öğleden sonra başlayan kampanyada Diken ile birlikte meclis üyelerinin temizlik üniformaları giyerek kampanyaya dahil olmaları esnaf ve halk tarafından takdir gördü.