Belediyelerin vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan kesinti ertelendi

Korona virüsüne yönelik tedbirler kapsamında yeni kararlar alındığını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan 3 milyar TL’lik 3 aylık kesinti yapılmayacaktır" dedi.

Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle yeni tedbir kararlarını Twitter hesabından açıklama yaptı.

Katma Değer Vergisi'nin (KDV) ödeme gününün 30 Nisan'a uzatıldığını aktaran Berat Albayrak, "Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda; 26 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi beyanname verme ve ödeme süreleri 24 Nisan, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken Ba-Bs formlarının verilme süresi de 30 Nisan gün sonuna kadar uzatılmıştır" ifadeleri kullandı.

Belediyelerin vergi payı ödemelerinde borçlarına yapılan kesintilere de ara verildiğini duyuran Albayrak, şöyle devam etti:

"Ayrıca Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan 3 milyar TL’lik 3 aylık (Nisan-Mayıs-Haziran) kesinti yapılmayacaktır. Böylece tüm belediyelere, koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir kaynak sağlanmış olacak." (HABER MERKEZİ)