Belediyenin Sinpaş’a verdiği ruhsatlar yasaya aykırı çıktı

Marmaris’te koyu kapatması ve Milli Park’a zarar vermesi sebebiyle tepki çeken Sinpaş GYO’nun yaptığı Kızılbük projesinde bilirkişi raporu, şirket aleyhine çıktı.

Abone ol

DUVAR - Marmaris’te kent ve çevre hakkı mücadelesi veren gönüllüler tarafından Marmaris Belediyesi’nin Sinpaş’a verdiği ruhsatların iptali için 2022 yılında açılan davada, bilirkişi raporu tamamlandı. Bilirkişi heyeti, 10 Mart 2024 günü proje alanında yaptığı inceleme sonucunda hazırladığı raporunu mahkemeye sunuldu.

Raporda, Marmaris Belediyesi tarafından Kızılbük’te Sinpaş’ın inşa etiği termal otel ve devremülk projesine 2021 yılında verilen yapı ruhsatları ile ilgili şu tespitler yapıldı:

“1. Etap ve 2. Etap projelerindeki bazı bloklarda bodrum hat koşuluna olanak tanıyan plan notu hükümlerinin üzerinde kat hakkının olması ve birden fazla bodrum katın bulunması gibi nedenlerden ötürü imar planı plan notları ve İmar Durum Belgesi’nde belirtilen koşullara aykırı hususlar içermesi gerekçelerine dayalı olarak, 2518 nolu parsele ait 21.09.2021 tarihli Marmaris Belediyesi’nce yenilenen İmar Durumu Belgesi’nin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na, plan notlarına, imar ve kıyı mevzuatına uygunluk göstermediği, dava konusu yapı ruhsatlarının Uygulama İmar Planı’na, İmar Durumu Belgesi’ne, yapıların mimari ve teknik açıdan plan esaslarına, imar mevzuatında öngörülen yapılaşma koşullarına uygunluk göstermediği kanaatine varılmıştır.”