Belgeler sızdırıldı: Squid Game'in Netflix’e kazandıracağı para belli oldu

Netflix dizisi Squid Game'in Netflix'e ne kadar kazandıracağı ortaya çıktı. Dizinin maliyeti yalnızca 21,4 milyon dolarken şirketin yapımdan maliyetin yaklaşık 40 katı kazanç sağlayacağı düşünülüyor.

Abone ol

DUVAR - Netflix'in Güney Kore yapımı dizisi "Squid Game", dünya genelinde 111 milyon izleyiciye ulaşarak platformun en çok izlenen içeriği oldu. 9 bölümden oluşan dizinin Netflix’e sağlayacağı ortalama gelir ortaya çıktı. 

Variety'nin Bloomberg'den aktardığına göre, Netflix dört hafta önce gösterime giren dokuz bölümlük dizi için yalnızca 21,4 milyon dolar harcadı. Gizli verileri sızdıran bir çalışan tarafından açığa çıkarılan bilgilere göre, Netflix yalnızca 21,4 milyon dolar maliyeti bulunan diziden 891 milyon dolar kazanç sağlayacak. Bu rakam da maliyetin yaklaşık 40 katına tekabül ediyor.

Netflix konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Bloomberg'in raporuna göre, bir Netflix avukatı haber kuruluşuna, belgelerde yer alan gizli verileri yayınlamasının "uygunsuz" olacağını ve Netflix'in belgelerin sızdırılmasını önlemek için önemli adımlar atacağını söyledi.

"Squid Game"in hikâyesi, para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncunun, çocuk oyunlarında yarışmaları için aldıkları tuhaf daveti kabul etmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)