Belgrad'daki İsrail Büyükelçiliği'ne oklu saldırı

Sırbistan İçişleri Bakanı, Belgrad'daki İsrail Büyükelçiliği'ni korumakla görevli bir polis memuruna okla saldırı düzenlendiğini, boynundan yaralanan polisin saldırganı öldürdüğünü açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki İsrail Büyükelçiliği'ne kimliği belirsiz bir erkek tarafından ok ve yayla saldırı düzenlendiği açıklandı. İsrail basınına yansıyan haberlerde, saldırıya uğrayan yerel güvenlik görevlisinin saldırganı öldürdüğü bilgisi verildi. 

The Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Ivica Dacic, bugün yaylı tüfekle düzenlendiği ifade edilen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, kimliği bilinmeyen bir kişinin İsrail Büyükelçiliği'ni koruyan polis memuruna ok attığı ifade edildi. Dacic, "34 yaşındaki polis memuru, meşru müdafaa olarak silah kullandı ve saldırganı etkisiz hale getirdi; saldırgan, aldığı yaralar sonucunda öldü" dedi.

Bakanın açıklamasına göre, saldırıda yaralanan polis memuru bilinci açık bir şekilde acil servise kaldırıldı. Polisin boynuna saplanan okun çıkarılabilmesi için ameliyata alınacağı belirtildi. Bakan Dacic, "Saldırının tüm koşulları ve olası saikleri soruşturulacak" dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)