Bergüzar Korel: İlk kez bir bağımsız filmde rol alıyorum

Ceylan Özgün Özçelik’in yönettiği “On Saniye” filminin başrol oyuncuları Bergüzar Korel ve Bige Önal, filmi anlattı.

Abone ol

DUVAR - 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde dün Ceylan Özgün Özçelik’in yönettiği “On Saniye” filmi izleyicilerle konuştu. Bergüzar Korel, Bige Önal ile Defne Burnaz’ın oynadığı film, ülkenin en prestijli liselerinden birinde, bir öğrenci annesi ile rehberlik öğretmeni arasındaki gergin görüşmeye odaklanıyor.

Gösterim sonrasında konuşan Bergüzar Korel, filmin kendisi için nasıl bir deneyim olduğunu şöyle anlattı:

"Benim ilk kez rol aldığım tarzda bir iş bu. İlk kez bir bağımsız filmde rol alıyorum. O yüzden öncelikle hem çok büyülüydü hem de tabii ki dizide oynarken her hafta büyük bir pratiğe dönüşüyor. Kendi fikirlerinizi, tecrübelerinizi, her şeyinizi katıyorsunuz karaktere ama benim bir oyuncu olarak tamamıyla kendimi yönetmene teslim ettiğim bir işti 'On Saniye'. Dört aylık prova sürecinde inanamayacağınız kadar çok şey tartıştık. Gerçekten çok fazla şey revize oldu, tekrar eskiye döndü. Ben Londra'daydım, online görüşmeler yaptık, sonra Türkiye'ye geldim, buraya olduğum her gün görüştük... Hayatımda ilk kez kendimi böyle izliyorum. 1 haftada çektik, her gün 10 sayfa çektik. 10 sayfa da bir sinema filmi için baktığınızda oldukça yüksek bir sayı. Tek mekan olması benim açımdan duygu devamlılığını tutmak, kostüm ve saç devamlılığını tutmak, hep bir duyguda kalmak oldukça zorlayıcıydı. İzledim ama çok da bir şey anlamadım. Bir daha izlemek istiyorum kendimi."

'KARŞIMDA BERGÜZAR KOREL OLMASI BENİM İÇİN ŞANSTI'

Bige Önal ise partneri Korel'e teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Benim için tek mekandan çok anlattığımız hikayenin süresinin uzunluğu benim için zorlayıcıydı. Çünkü bir buçuk saat, iki saatlik bir süreci anlattığımız bir sinema filmiydi bu. Bu kadar kısa süreyi anlattığım bir işim olmamıştı. Dolayısıyla ben de duygu devamlılığı konusunda kendimi çok zorladığımı hissettim. Umarım öğrenmem gereken şeyleri öğrenebilmişimdir. Tek mekan ve karşımda tek bir partner olması, Bergüzar olması benim için bir şanstı. Biz Bergüzar ile çekerken çok enteresan bir enerji akımı yaşadık aramızda. Bunun kameradan yansıyıp yansımadığına emin olamıyorum. Umarım yansımıştır."

Önal sözlerine, "Bu gerçekten Bergüzar'ın da dediği gibi kendimizi Ceylan'a teslim ettiğimiz, bugüne kadar da hiç izlemediğimiz bir şeydi. Bugün izledik biz de. Çok heyecanlıydık öncesinde" diye devam etti.