Berkin 3. ölüm yıldönümünde anıldı

Gezi eylemleri sırasında polisin gaz fişeği ile başından vurulan Berkin Elvan'ın bugün 3. ölüm yıldönümü... Hastanede 269 gün yaşam mücadelesi veren ve 3 yıl önce bugün hayatını kaybeden Elvan, Feriköy'de mezarı başında anılıyor.

Abone ol

DUVAR - Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın bugün 3. ölüm yıldönümü. Taksim Dayanışması Berkin’in ölüm yıldönümü için, “Umudumuzun çocuğu Berkin Elvan’ı ölümünün 3. yıldönümünde anıyoruz” diyerek bugün saat 14.00’te Berkin'i mezarı başında anmak için davet mesajı yayınladı. Anmaya birçok sivil toplum örgütü, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, CHP Milletvekili Ali Şeker, Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay ve Elvan ailesi katıldı.

'ANNEM BEN SENİ YARIN SINAVA GÖTÜRECEKTİM...'

Anma töreni saygı duruşuyla başladı. Mezarı başında ağıt yakan anne Gülsüm Elvan, "Yavrum daha küçücüktü ben seni böyle mi görecektim, yarın sınav var ben seni sınava götürecektim" diye ağıt yaktı.  Anne Elvan anma sırasında sık sık fenalık geçirdi.

Baba Sami Elvan, "Bugün Berkin'imizi uğurlayışımızın 3.yılı. Türkiye karanlık günlerden geçiyor. İşte bu yüzden geleceğimiz için buradayız. Berkin'in katillerden hesap sorma mücadelesi bu zifiri karanlıktan çıkmak için önemlidir. 6 Nisan 2017'de davamızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Tetiği çeken ve çektirene hesap sormak için Çağlayan'a bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Anmanın ardından dualar okundu.