Berlin'de bir araç kalabalığa daldı: 1 ölü, 30 yaralı

Berlin’de Rankestrasse’ta bir araç kalabalık sokağa daldı. Sürücü yakalanırken Berlin İtfaiyesi bir ölü, 30 yaralı bulunduğunu duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Almanya’nın Berlin şehrinde bir araç kalabalık bir sokağa daldı. Berlin İtfaiyesi olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin yaralandığını duyurdu. Berlin polisi ise hayatını kaybedenlerin henüz ailelerine haber verilmediği için ölü ve yaralı sayısını açıklamayacaklarını belirtti. 

Olay, Berlin’de 2016 yılında Noel Pazarı’na bir araçla dalarak düzenlenen, 11 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının gerçekleştiği bölgenin yakınında gerçekleşti. 

Berlin polisi yaptığı açıklamada 29 yaşındaki bir Almanya ve Ermenistan çifte vatandaşının gözaltına alındığını duyurdu.

Olayın kasıtlı olup olmadığı konusunda araştırmanın devam ettiğini belirten polis, şoförün önce Tauentzien Caddesi’nde oturan bir grubun üstüne sürdüğü ve daha sonra dükkânın vitrininden içeri girdiğini teyit etti.

Şüphelinin çevredekiler tarafından yakalandığı ve acil durum yetkililerine teslim edildiği, Almanya ve Ermenistan çifte vatandaşı olan 29 yaşındaki şüphelinin Berlin’de yaşadığı açıklandı. ABD'li aktör John Barrowman, olay meydana geldiğinde yakınlarda olduğunu belirterek sosyal medya hesabından görüntü paylaştı. Ünlü oyuncu, aracın mağaza vitrinine çarpmadan önce defalarca kaldırıma çıkmaya çalıştığını söyledi.