Beş emekli amiral ve bir general adli kontrolle serbest bırakıldı

Montrö bildirisiyle ilgili soruşturmada ifadeye çağrılan beş emekli amiral ve bir general emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakimlik, 6 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 104 emekli amiralin hazırladığı bildiriye ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, ifade vermeleri için tebligat gönderilen 7 emekli amiralden 5'i ve bir emekli general Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine geldi.

İfade işlemleri tamamlanan emekli amiraller Alper Tezeren, Metin Açımuz, Nurhan Kâhyaoğlu, İlker Güven ve Ali Önel Yüksel ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan adliyeye götürüldü.

Emekli amiral Işık Biren'in hastanede tedavi gördüğü için ifadeye gelemeyeceği öğrenildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan 6 kişi, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Amirallerin bildirisi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 5 Nisan'da gözaltına alınan 10 emekli amiral ile Emniyet'e giderek ifade veren 4 emekli amiral, 13 Nisan'da çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince ‘yurtdışına ve bulundukları il dışına çıkış yasağı’ konularak serbest bırakılmıştı. Adli kontrolle serbest bırakılan emekli amirallere elektronik kelepçe takılmıştı. 

Soruşturma kapsamında 16 Nisan'da altı emekli amiral ile TESUD başkanlığı görevinden alınan emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan'ın evinde polis arama yapmıştı. Dijital materyallere el koyan polis ekipleri, emekli komutanlara 22 Nisan günü ifade vermek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmelerine yönelik tebligatı iletmişti. (HABER MERKEZİ)