Beşiktaş sahasında Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Medipol Başakşehir, 2-2 berabere kaldı.

Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 28'inci haftasında Beşiktaş, sahasında Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı.     

Vodafone Park Stadı'ndaki karşılaşmayı Erkan Özdamar yönetti. 

35'inci dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Serdar Gürler, savunma arkasına hareketlenen Okaka'yı gördü. Ceza alanı içinde oluşan karambol sonrası Serdar Saatçı'nın uzaklaştırmak istediği top ceza sahası sol çaprazında Trezeguet'in önünde kaldı. Bu oyuncu rahat durumda topu boş ağlara gönderdi: 0-1.

41'inci dakikada Beşiktaş eşitliği yakaladı. Başakşehir savunmasının yaptığı pas hatasında araya giren Can Bozdoğan rakiplerinden sıyrıldıktan sonra ceza sahasına giren Güven Yalçın'ı gördü. Güven Yalçın, penaltı noktasının hemen gerisinden yaptığı vuruşla topu direk dibinden ağlarla buluşturdu: 1-1.

45+4'üncü dakikada Başakşehir bir kez daha öne geçti. Caiçara'nın pasıyla sağ kanattan savunma arkasına sarkan Serdar Gürler, havadan içeri çevirdi. Okaka'nın kafa vuruşunda top kaleci Ersin'in solundan ağlara gitti: 1-2.

Mücadelenin ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

54'üncü dakikada skora bir kez daha denge geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Ghezzal rakiplerinden sıyrıldıktan sonra içeri çevirdi. Teixeira'nın ayak koyduğu top direkten döndü. Oluşan karambolde Kenan Karaman'ın şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-2.

Mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ YENİLMEZLİK SERİSİNİ 9 MAÇA ÇIKARDI

Beşiktaş, Medipol Başakşehir maçında elde ettiği beraberlikle ligdeki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı. Medipol Başakşehir'in galibiyet özlemi ise 2 maça yükseldi.

Ligde son mağlubiyetini 19. haftada İttifak Holding Konyaspor deplasmanında yaşayan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadığı 9 lig mücadelesinde 4 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. 

İLK YARIYI 10 KİŞİ TAMAMLADI 

Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncusu Welinton Souza, ilk yarının uzatma dakikalarında sakatlanarak oyundan çıktı.

Karşılaşmanın 45+2. dakikasında tedavisi yapılan ve değişikliğine karar verilen Brezilyalı futbolcunun oyundan çıkmasının ardından teknik direktör Önder Karaveli, Necip Uysal'ı oyuna almak üzereyken kararından vazgeçti ve siyah-beyazlı ekibin 10 kişi devam ettiği bölümde Medipol Başakşehir, Okaka ile skoru 2-1 yapan golü kaydetti.

Golün ardından santra yapılmadan ilk yarı sona erdi. Siyah-beyazlılarda oyuncu değişikliği ise 46. dakikada Necip Uysal'ın Welinton'ın yerine oyuna girmesiyle gerçekleşti. (HABER MERKEZİ)