Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde 50. maçına çıkıyor

Bu akşam deplasmanda Borussia Dortmund'a konuk olacak Beşiktaş turnuva tarihinde 50. kez maç oynayacak. Siyah-beyazlılar, bu sezon ilk puanını kazanmak için sahada olacak.

Abone ol

DUVAR - Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. hafta mücadelesinde bugün Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'a konuk olacak. Bu sezon Avrupa kupalarındaki son maçına çıkacak Beşiktaş'ın grupta henüz galibiyeti yok.

Maç, Signal Iduna Park'ta saat 23.00'te başlayacak. Müsabakayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier’in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ile Mehdi Rahmouni yapacak. Jeremy Stinat ise dördüncü hakem olacak.

GRUPTA SON DURUM

Tarihinin en kötü Avrupa dönemlerinden birini geçiren siyah-beyazlı takım, C Grubu'nda oynadığı 5 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Hem ilk galibiyetini hem de ilk puanlarını arayan Beşiktaş sahasında Borussia Dortmund'a 2-1 yenilmişti.

Oynadığı 2 karşılaşmayı kazanıp 3'ünde de yenilen Borussia Dortmund 6 puanla 3. sırada yer alıyor.

230. MAÇ

Avrupa kupalarındaki 230. mücadelesine çıkacak Beşiktaş, geride kalan 229 maçta rakiplerine 84 kez üstünlük kurdu. 98 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 47 mücadeleden berabere ayrıldı. Şampiyonlar Ligi'nde 50. mücadelesini yapacak olan takım, geride kalan 49 karşılaşmasında rakiplerine 13 kez üstünlük kurarken, 9 maçta berabere kalıp, 27 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'daki son 10 dış saha maçının sadece birini kazanabildi. 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi'nde Sarpsborg'u Norveç'te 3-2 mağlup eden Beşiktaş, diğer 10 dış saha mücadelesinde 2 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Beşiktaş, deplasmandaki son 6 maçtan ise mağlup ayrıldı.

 (AA)