Beşiktaş'ın maestrosu: Oğuzhan Özyakup'un futbol hikayesi

Futbol hayatını 31 yaşında sonlandıran Oğuzhan Özyakup'un kariyerine birlikte yakından bakalım.

Çocukluğu

Trabzon'dan Hollanda'ya göçen gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Oğuzhan Özyakup, dünyaya gözlerini 23 Eylül 1992'de Zaandam'da açtı.

Oğuzhan'ın dedesi Trabzon'da oldukça tanınan bestekar ve kemençeci Ferhat Özyakup. Babası Muzaffer Özyakup ise Zaanstad Türk Spor'da yıllarca forma giymiş eski bir futbolcu ve hakem.

Oğuzhan'ın futbol hikayesi henüz 7 yaşındayken babasının formasını eskittiği Zaanstad Türk Spor'da başlıyor. Ardından da Hellas Sport altyapısının yolunu tutuyor.

12 yaşına geldiğinde Oğuzhan'ı ilk keşfeden kulüp FC Utrecht oluyor ancak evlerine yakın olduğu ve daha önce teklif yaptıkları için AZ Alkmaar altyapısını tercih edip futbol eğitimine burada devam ediyor.

Oğuzhan Özyakup futbol yeteneğine ilk dikkat çeken kişinin babası olduğunu TamSaha'da Mazlum Uluç'a anlatıyor: "Beni ilk keşfeden babam zaten. Evimizin yakınında bir park vardı, babam beni çok küçük yaştan itibaren o parka götürürdü. Birlikte top oynardık. Önüme topu atardı, ben vururdum. Sonuçta onun yönlendirmesiyle futbolcu oldum."

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Çok pişman olursunuz... En güvenilir arabalar seçildi: Japon markaları zirvede Özgür Erdursun açıkladı: Emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak İngiliz devinden dolar/TL tahmini: Yıl sonunda ne kadar olacak? Arda Güler'e 10 milyon liralık araba hediye edildi Başkan Adams'a suçlamalar: İstanbul'da eğlence mekanlarında ağırlandı