Beşiktaş'ın Monaco zaferi Avrupa basınında

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Monaco galibiyeti, Avrupa basınında geniş şekilde yer aldı. Haberlerde, Beşiktaş'ın iki golünü atan Cenk Tosun öne çıkarıldı.

Abone ol

DUVAR - Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynanan karşılaşmada Monaco'yu deplasmanda 2-1 yenmisinin ardından Avrupa Basını, Siyah-Beyazlı takımın bu başarısını manşetlerine taşıdı. Grubu'nda 3'te3 yaparak 9 puanla liderliğini sürdüren Beşiktaş'ta özellikle Cenk Tosun'un en dikkat çeken isim olduğu belirten bazı gazeteler "Zaferin arkasındaki isim" manşetini attı.

Fransız gazetesi Le Figaro'nun, "Tosun Monaco'yu cezalandırdı. Monaco'nun geçen sezonki kalitesi artık yok" başlığı dikkat çekti. Gazete, Cenk Tosun için 'ağır vasıta' nitelemesini yaptığı haberinde, "26 yaşındaki milli futbolcunun transfer piyasalarındaki yükselişi bir şans değil. Belki en 'gösterişli' hücum futbolcusu değil ama 'şeytani bir randımana' sahip. Daha önce Porto'ya gol atan Tosun, Monaco'yu Quaresma'nun isabetli ortasına müthiş bir kafa vurarak, 'fırsatçı' bir şutla avladı ve Jemerson ile Glik'e kabus gibi bir gece yaşattı" diye yazdı.

Ünlü Fransız gazetesi  L'Equipe ise Şenol Güneş'in basın toplantısında söylediği "Gurupta hâlâa herşey olabilir, Monaco'nun tur atlama şansı devam ediyor" sözlerini manşetlerine taşıdı. Gazete Cenk Tosun'u da maçın adamı seçti.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Fransa basınında yer alan diğer manşetler ise şu şekilde:

Le Monde: Monaco evinde karşıladığı Türklere karşı yenildi ve gurup sonuncusu oldu.

Eurosport: Kanatsız Monaco geçen sezonun Monaco'su değildi, bu oyun ile fazla uzağa gidemezler.

RMC Sport: Monaco'lu futbolcuların durumu çok endişelendiriyor, Türkler karşısında defans ve Tielemans çöktü. Falcao ile ilk golü atmasına rağmen ciddi Türk takımı karşısında maç kazanabilecek bir oyun yoktu.

'QUARESMA, TOSUN İŞBİRLİĞİ BEŞİKTAŞ'I UÇURUYOR'

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi grubundaki rakiplerinden olan Porto'nun ülkesi Portekiz'de de Beşiktaş'ın galibiyetine geniş yer ayırdı. Ülkenin önemli spor gazetelerinden olan Abola gazetesi, "Quaresma, Tosun işbirliği Beşiktaş'ı uçurmaya devam ediyor" manşetini attı. Record ise "Beşiktaş evinde Monaco'yu yendi" diye yazdı.

'YENİLGİSİZ DEVAM EDİYOR'

İspanyol basını da Beşiktaş'ın Monaco galibiyetini sayfalarına taşıdı. As gazetesi "Beşiktaş yenilgisiz devam ediyor" manşetini atarken, Marca "Lider Beşiktaş Monaco'nun iplerini saldı" diye yazdı.  Marca, Monaco için artık Şampiyonlar Ligi serüveninin bittiğini Beşiktaş'ın ise müthiş performansının devam ettiğini belirtti.

İngiliz basını da Beşiktaş'ın Monaco galibiyetine yer ayırırken, özellikle Premir Lig takımlarının yakın takibinde olan Cenk Tosun'u sayfalarına taşıdı. DailyMail gazetesi "Tosun 2 tane attı Beşiktaş kazandı" başlığını attığı haberinde, Cenk Tosun'u Beşiktaş'tan almanın artık daha zor olduğunu yazdı.

The Guardian ise "Geçen yılın yarı finalisti erken veda edecek" yorumunda buundu.

İsveç spor internet sitesi olan Robosport da Cenk Tosun'u övdüğü haberinde "Zaferin arkasındaki isim" manşetini attı.