Beşiktaş'taki cinayet 11 yıl sonra aydınlatıldı

Beşiktaş Stadyumu önünde 2011 yılında bıçaklanarak öldürülen Şeref Ergül'ün katil zanlısı 11 yıl sonra yüz tanıma sistemi sayesinde yakalandı.

Abone ol

DUVAR - Şeref Ergül, 2011 yılında Beşiktaş Stadyumu önünde tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklandı. Saldırgan olayın ardından kaçarken, hastaneye kaldırılan Ergül hayatını kaybetti. Ergül'ün katil zanlısı 11 yıl sonra teknoloji sayesinde yakalanarak cezaevine gönderildi.

ZANLININ FOTOĞRAFI ARŞİVDEKİ FOTOĞRAFLARLA KARŞILAŞTIRILDI

Cinayet Büro Amirliğinde faili meçhul olarak bekleyen dosyayı tekrar açan dedektifler, zaman içinde gelişen teknolojiden de faydalanarak gerçek şüpheliye 11 yıl sonra ulaştı. Yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren kişinin 30-35 yaşlarında 65-70 kilogram ağırlığında 1,65-1,70 boylarında erkek olduğu ve şüphelinin olay yerinden taksiye binerek Beşiktaş istikametine doğru gittiği güvenlik kamera kayıtlarından tespit edildi. Şüphelinin taksiden indikten sonra bir markete girerek soda alıp çıktığı belirlendi. Şüphelinin soda alırken market güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri iyileştirilmiş fotoğraf haline getirilerek Emniyet Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı'na gönderildi. Burada kullanılan yüz tanıma sistemi olarak bilinen Analiz Merkezi Projesi'ne yüklenen fotoğraflar, arşivde bulunan diğer fotoğraflarla karşılaştırıldı. Sistem, yüklenen fotoğrafların Muhammet B. ile yüzde yüz benzerlik gösterdiği bilgisini verince harekete geçirildi.

ŞÜPHELİ YÜZDE 98 ENGELLİ HALE GELDİ

Polis, Eyüpsultan ilçesinde oturduğu tespit edilen Muhammet B.'nin evine baskın yaptı. Ancak Muhammet B.'nin aradan geçen zaman içinde beyin kanaması geçirdiği ve yüzde 98 engelli olduğu anlaşıldı. Muhammet B.'nin ayrıca konuşma yetisini tamamen kaybettiği tespit edildi.

Muhammet B., sevk edildiği mahkemece tutuklandı. (HABER MERKEZİ)