Beyaz Saray: Biden'ın İsrail ve Suudi Arabistan ziyaretleri planlanıyor

ABD Başkanı Biden'ın gelecek ay Suudi Arabistan ve İsrail'i ziyaret edeceği iddialarına Beyaz Saray'dan yanıt geldi. Buna göre, Biden'ın her iki ülkeye de ziyaretlerinin planlaması yapılıyor.

Abone ol

DUVAR - Washington, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ve İsrail ziyaretleri için planlamalar yapıldığını açıkladı. Buna göre, ziyaretin tek konusu petrol olmayacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre basın brifinginde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Sözcü, "Şu anda bir seyahati teyit edemem. İsrail ve Suudi Arabistan için seyahat planı yapmayı sürdürüyoruz. Bu Biden'ın Orta Doğulu liderler ile görüşmesi için bir fırsat olacak" açıklaması yaptı.

Jean-Pierre, seyahatin petrol üretimiyle ilgili olup olmadığıyla ilgili soruya ise "Suudi Arabistan ile görüşmeyi sadece petrol istemek olarak görmek yanlış olur. Tabii ki Suudi Arabistan ile diğer petrol üreticileri ile olduğu gibi enerji konusunu görüşeceğiz. Suudi Arabistan'ın OPEC+ grubunda oy birliğine varılmasında oynadığı öncü rolü memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Biden'ın gelecek ay Suudi Arabistan ve İsrail'i ziyaret edeceği iddiaları basına yansımıştı. (DIŞ HABERLER)