Beynimizin bize bir oyunu: Frekans yanılsaması nedir?

Frekans yanılsaması olarak bilinen ve çok yaygın olan bu olgu, son zamanlarda sizin için önemli hale gelen şeylere dikkat etmeye başladığınızda ortaya çıkıyor.

DUVAR - Mavi bir araba aldınız ve her yerde bu renkte arabalar mı görmeye başladınız? Bunun geçici bir moda olduğunu ve şu anda herkesin aynı renk araba aldığını düşünmüş bile olabilirsiniz. Aslında belki de her zaman aşağı yukarı aynı sayıda bu renk araç vardı ama siz farkında değildiniz.

Frekans yanılsaması olarak bilinen ve çok yaygın olan bu olgu, muhtemelen herkesi hayatının bir noktasında etkiliyor ve son zamanlarda sizin için önemli hale gelen şeylere dikkat etmeye başladığınızda ortaya çıkıyor. Baader-Meinhof fenomeni (olgusu) olarak da bilinen bu kavram hafıza ile ilgili.

Haberin Devamı
Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Çeyrek finale yükselen futbolcuların kutlamasından kareler Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı