Beyoğlu'nda kadın müşterilere taciz ve saldırı

Beyoğlu'nda bir mekanda tacize uğrayan 3 kadın, masalarının değiştirilmesini istedi. Ancak kadınlar tacizcilerle aynı masada oturmaya zorlandı, dışarı çıkmak istediklerinde de darp edildi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu'nda bir işletmeye giden üç kadın, bir çalışanın "Yan masadan sizi beğenmişler, şampanya ikram etmek istiyorlar" teklifine tepki gösterdi. Hesabı isteyen kadınların önü kesildi. Bir çalışan kadınlardan birinin saçını çekip darp etti.

Halk TV'den Müslim Sarıyar'ın haberine göre, A.İ.K, H.E. ve Y.T. (23) adlı üç kadın, Beyoğlu'ndaki Divane Cihangir isimli işletmeye gitti. Kadınlar burada başka bir müşterinin sözlü tacizine maruz kaldı. Bu durumdan rahatsız olan kadınlar, işletmenin güvenliğine durumu söyleyerek, masalarının değiştirilmesini istedi.

Bir süre sonra kadınların yanına gelen görevli M.D., yan masadakileri işaret ederek, "Bunlar benim özel misafirlerim sizi beğenmiş, size şampanya göndermek istiyorlar" dedi. 3 kadın bu teklifi kabul etmeyerek masalarının değiştirilmesi talebini yinelediler.

Bu isteklerinin gerçekleştirilmemesi üzerine, hesap isteyen kadınlar mekandan ayrılmak istedi. Kişi başına 475 TL tutması gereken hesap da toplamda 10 bin TL olarak geldi. Hesaba itiraz ettiklerinde, görevli M.D. kadınları "Masanızı diğer masayla birleştirelim hesabınızı onlar ödesin" diyerek yine taciz etti. Kadınlar bunun üzerine 9 bin TL hesap ödeyerek mekandan ayrılmak istedi.

Ancak dışarı çıkmaya çalışan kadınların önü işletme sahibi V.T. tarafından kesilip, "Oturun adamlarla işte, hesabı zaten az verdiniz, yollamam sizi buradan" denilerek engellenmek istendi. Bu sırada Y.T. adlı kadın, işletme görevlisi M.D. tarafından itilmeye çalışıldı. Y.T. de kendisini çenesinden tutarak itmeye çalışan M.D.’den kurtulmak için tokat attı. Bunun üzerine M.D., Y.T.’nin saçlarından tutup çekerek diziyle yüzüne vurdu.

Saldırı anları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olayın ardından mekandan ayrılan üç kadın, işletme sahibi ve çalışanı tarafından bir kez daha tehdit edildi. Yaşadıklarından korkan üç kadın, ellerinde bir delil olmadığını da düşünerek önce şikayetçi olmadı.

Olaya ait görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine, harekete geçen kadınlar, önceki gün Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldular. 

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI: KONUYU ŞAHSEN TAKİP EDİYORUM

Saldırıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, "Beyoğlu kadınların özgürce ve güvenle yaşadığı, yaşayacağı, eğleneceği ilçedir. Öyle de kalacaktır. Konuyla ilgili hukuki ve idari süreçleri sonuna kadar takip edeceğiz, Kaymakamlığımız ve Emniyet güçlerimizle koordinasyon halinde bu rezaletin sorumluları hakkında gereğinin yapılmasını sağlayacağız. Konuyu şahsen takip ediyorum" dedi.

(ALINTI)