Beyrut'ta öldürülen Hamas yöneticisi Aruri'nin 2 kardeşi Batı Şeria'da gözaltına alındı

Filistin Esirler Cemiyeti, Lübnan'da öldürülen Hamas Politbüro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'nin iki kız kardeşinin İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 2 Ocak'ta insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda beraberindeki altı kişiyle birlikte öldürülen Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih El Aruri'nin iki kız kardeşi işgal altındaki Batı Şeria'da gözaltına alındı.

Filistin Esirler Cemiyeti Basın Sorumlusu Emani Serahine, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerine işaret ederek, "İşgal ordusu dün gece, Batı Şeria’nın Ramallah ile El Bire kentinde evlerinde arama ve tahrip sonrasında şehit Salih El Aruri'nin kız kardeşleri Delal ve Fatima el-Aruri'yi gözaltına aldı" diye konuştu. Serahine, Delal Aruri'nin Ramallah'ın kuzeybatısındaki Arurah beldesindeki ailesinin evinden, Fatima'nın ise El Bire kentindeki eş-Şurfa Mahallesi'ndeki evinden alındığını belirtti.

7 EKİM'DEN BU YANA 5 BİN 875 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail güçleri, dün geceden sabah saatlerine kadar işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlediği baskınlarda 25 kişiyi gözaltına almıştı. İsrail, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 5 bin 875 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail güçlerinin, Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

ARURİ, İHA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ve beraberindeki altı kişi, 2 Ocak'ta Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 'Hizbullah'ın kalesi' kabul edilen 'Dahiye'de insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda öldürülmüştü. İsrail ile 8 Ekim'den bu yana çatışma halinde olan Hizbullah , İsrail'in Aruri'ye yönelik suikastının karşılıksız kalmayacağı tehdidinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)