Beyrut'ta ölü sayısı 7'ye yükseldi: 'Lübnan kendini savunmaya hazır'

İsrail'in Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü hedef aldığı saldırıda ölü sayısı yediye yükseldi. Lübnan Meclis Başkanı, savaş istemediklerini ama kendilerini savunmaya hazır olduklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesine yönelik saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının yediye yükseldiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut'taki Dahiye bölgesinde bir binaya düzenlediği hava saldırısındaki kayıplarla ilgili bilgi verildi. Açıklamada, İsrail'in hava saldırısı sonucu aralarında Hizbullah’ın komutanlarından Fuad Şükür'ün (63) de bulunduğu üçü kadın ve ikisi çocuk olmak üzere, toplam yedi kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

LÜBNAN MECLİS BAŞKANI: SAVAŞ İSTEMİYORUZ AMA...

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Şükür'ün cenazesinde bir konuşma yapması beklenirken, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkesinin savaş istemediğini ancak kendilerini savunmaya da hazır olduklarını söyledi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre Berri, Beyrut'a gelen İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ve Savunma Bakanı John Healey'i Ayn Tinne konutunda kabul etti. Berri ve İngiliz bakanlar, İsrail ordusu ve Hizbullah arasında son dönemlerde artan gerginliği ele aldı. Görüşmedeki konuşmasına yer verilen Berri, "Lübnan savaş istemiyor ancak aynı zamanda kendini savunmaya hazır" ifadelerini kullandı.

'BÖLGEYİ VAHİM SONUÇLARI OLAN TEHLİKELERE DOĞRU SÜRÜKLER'

İsrail'in Beyrut'taki saldırısına ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik suikasta atıfta bulunan Lübnan Meclis Başkanı, "İsrail'in son dönemde tüm önerileri reddederek angajman kurallarını ihlal edip, suikast politikasında ısrar etmesi, bölgeyi vahim sonuçları olacak tehlikelere doğru sürükleyecektir" uyarısında bulundu.

Berri, İsrail ve Lübnan arasındaki sınır güvenliğinin sağlanmasını sağlayan Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 1701 sayılı karara uygulamaya konulduğu ilk günden itibaren bağlı kaldıklarını dile getirdi. İngiliz heyetinin de Gazze ile Lübnan'da sükunet ve ateşkes sağlanmasının önemine vurgu yaptıkları, son dönemde yaşanan tırmanıştan derin endişe duyduklarını belirterek, bu tırmanışın 'yanlış hesaplanmasının bölgedeki savaşın genişlemesine' yol açabileceğini kaydettiği aktarıldı.

(ANADOLU AJANSI)